home > info en aanmelden > nieuws en nieuwsbrief 

opvulling.jpg opvulling.jpg opvulling.jpg opvulling.jpg

Nieuws en nieuwsbriefNieuws

Workshop OneDrive/Office 365 apps - in company training

OneDrive en Office 365

Al eens gewerkt met OneDrive? Met de mogelijkheid om Office 365 te gebruiken heb je ook de beschikking over OneDrive. In deze workshop van 3 uur word je wegwijs gemaakt wat betreft de belangrijkste kenmerken.

Wat leer je?

In deze workshop krijg je informatie en ga je zelf aan de slag.
 • De verschillende manieren van inloggen (wat kan wel, wat kan niet – verschil persoonlijke OneDrive en zakelijke OneDrive en verschillen in apps).
 • Bestanden en mappen (waar vind ik ze, hoe kan ik ze ordenen).
 • OneDrive gebruiken vanuit Windows.
 • Oudere bestanden herstellen via Versiegeschiedenis.
 • Bestanden delen (ook rechtstreeks vanuit Word/Excel/PowerPoint) en hiermee samenhangend:
 • Met meerdere personen tegelijkertijd werken aan dezelfde bestanden (hoe zie je dat, hoe ga je ermee om).
 • Samenwerkingsverbanden: Outlook Groups en Teams.
 • Flows: toepassing in OneDrive om acties tussen apps te ondernemen, bijv. bijlagen van Outlook te laten opslaan in OneDrive, mobiele notificatie geven voor goedkeuring, etc.
 • De Online versies van Word, Excel, PowerPoint, OneNote. Deze hebben soms leuke extra's in petto, zoals Online Enquêtes maken in Excel en een voorleesfunctie in OneNote in het Nederlands!
 • Andere Office 365 apps in vogelvlucht, zoals Forms, Delve, Sway, Planner en de integratie van een aantal daarvan in Office 2016 programma's.
Voor wie?
 • Voor iedereen die bestanden in de Cloud opslaat of dat wil gaan doen.
 • Voor iedereen die efficiënt met anderen wil samenwerken.
 • Voor iedereen die optimaal gebruik wil maken van nieuwe apps en mogelijkheden binnen de dienst Office 365.

Kosten: € 475,00 (max. 10 deelnemers) - excl. reiskosten/naslagwerk (€ 5,00 p.p.). BTW vrij.


Nieuwe cursus: OneNote

Eigenlijk zou iedereen die regelmatig achter de computer zit met OneNote moeten werken. Waarom? Je werk wordt veel overzichtelijker! Alles wat bij elkaar hoort, kun je bij elkaar opslaan, of het nu om Word-, Excel of andere bestanden gaat. Samenwerken gaat perfect en door de synchronisatie met je mobiele apparatuur; kun je altijd en overal over je documenten beschikken. OneNote is een teamplayer die geweldig uit de voeten kan met de broers en zussen binnen Office, zoals Word, PowerPoint en Outlook.

Klik hier voor meer info.

Office 365

Wilt u ook effectiever in de Cloud gaan (samen)werken? DataDidact installeert het geschikte Office 365 abonnement. Daarnaast hebben wij in samenspraak met de ITS Academy van de Universiteit Utrecht een presentatie/workshop ontwikkeld over het werken met Office 365. De overstap wordt zo van begin tot het eind in goede banen geleid!

Klik hier voor meer info.

Fotoboeken maken op de Mac

In deze minicursus leert u niet alleen een prachtig fotoboek te maken, maar ook  (basis)vaardigheden voor wat betreft fotobewerking, fotobeheer en fotopresentaties. Kosten voor de privécursus € 85,00 inclusief naslagwerk. Tweede persoon half geld. Derde en volgende deelnemers betalen € 20,00 p.p.

Klik hier voor meer info

Abonnementen


Zeg nou zelf: als u ziek bent, gaat u toch naar een dokter en niet naar de buren? Waarom dan wel als uw computer hapert? Daarom is DataDidact vorig jaar begonnen met PC-112  abonnementen. Het blijkt aan een behoefte te voldoen: bij problemen kunt u op iemand met echt verstand van zaken vertrouwen. En om problemen te voorkomen wordt de computer jaarlijks gecheckt en wordt een backup ingesteld. Dat geeft een rustig gevoel! Zowel voor particulieren als voor bedrijven.

Klik hier voor meer info.


Nieuwsbrief

Een aantal keer per jaar brengen wij een nieuwsbrief uit met daarin handige tips en informatie over  onze (nieuwe) activiteiten. Hieronder ziet u de laatste nieuwsbrieven:

Nieuwsbrief mei 2017 lezen
Nieuwsbrief april 2017 lezen
Nieuwsbrief augustus 2016 lezen
Nieuwsbrief februari 2016 lezen

Als u de nieuwsbrief per e-mail wilt ontvangen, kunt u zich hiervoor aanmelden (zie onder). Ontvangt u de nieuwsbrief eenmaal, dan kunt u zich ook altijd weer afmelden.


aanmelden_nieuwsbrief.jpg


aanmelden nieuwsbriefSot, Baarn, cursus, computercursus, computeropleidingen, privé-les, privéles, cursus op afstand, paint shop pro, apple, mac, training, training op afstand, office, digitaal rijbewijs, fotobewerking, paintshop, word, office, picasa, jeugdtypen, excel, powerpoint, access, internet, e-mail, windows, kompozer, kindercursus, kinderen, typen, computertypen, examentypen, photoshop, bedrijfstraining, workshop, webdesign, database ontwerp, powerpoint presentatie, sjablonen, sjabloon, Hilversum, Amersfoort, Mac, Apple, Ipad, Safari, Photoshop Elements, iPhoto, Photo Booth iPhone